tirsdag den 8. december 2009

Tennessee, Arkansas, Oklahoma, Texas og New Mexico

Så blev det den 6. december, og vi har nu krydset grænsen til staten New Mexico.

Vi tog i fredags fra Memphis i Tennessee til Hot Springs i Arkansas. Hot Springs, der er kendt for sine varme kilder, (og for Bill Clintons Hometown) ligger med bjergene omkring sig, så det er en utrolig flot by. Vi besluttede derfor at blive nogle dage, på trods af at kulden har indhentet os (det er omkring 5 grader om dagen – så det var sørme godt, at vi besluttede ikke at tage vintertøj med på jordomrejsen...).
Vi fik nu trodset kulden og gået nogle dejlige ture i den flotte natur. De varme kilder kan man se flere steder sprutte op af jorden, med dertil hørende dampskyer. Der er også opsat vandposter i byen, så man kan få fyldt sine vanddunke op med denne rene varme kildedrik. På Bathhouse Row, som hovedgaden også hedder, er der fyldt med badehuse, hvor man kan komme ind og nyde de varme kilder. Vi fik selvfølgelig afprøvet et af dem, og nej hvor var det dejligt, at ligge der i flere timer i 40 graders varmt vand, når vi ellers lige var kommet ude fra kulden.
Vi overnattede på et motel, der var ejet at et skotsk par. De havde lige havde købt stedet i år, som et pensionsprojekt, og var derfor stadig i gang med at sætte det hele i stand. Det kunne manden også bruge lang tid på at berette om, hvilket måske også var årsagen til, at han ikke havde nået mere.. Men de var utrolig søde. Deres motel var dog ikke særligt godt isoleret, da det sjældent bliver særligt koldt i Hot Springs. Men den første nat vi sov der, skiftede vejret til minus grader, hvilket resulterede i, at vi hundefrøs inde på vores værelse. Vi måtte derfor krybe sammen under bunker af tæpper, mens vi kom til at mindes vores årlige påskeophold i mor og fars sommerhus, hvor vilkårene stort set er de samme..
Manden sagde også dagen efter, at vejret var meget ekstremt i år, og at det åbenbart lige startede denne weekend. Anders og jeg var dog ikke overraskede over, at det ekstreme vejr kom lige nu, eftersom det har forfulgt os på hele rejsen. (Det plejer ikke at regne så meget her, Det plejer ikke at være så koldt her, Det plejer først at blive koldere senere, er udsagn vi er stødt på flere gange).  
Jeg har dog måtte overgive mig, og købe et par lidt varmere sko samt benvarmere. Anders holder dog stadig ud, men nu må vi se, hvornår vi overgiver os fuldkomment og køber huer,  vanter og vinterjakker.
Vi kørte fra Hot Springs om søndagen igennem bjergene, så vi fik den ene flotte udsigt efter den anden, inden vi fortsatte ud af interstate 40 til staten Oklahoma. Vi overnattede lidt uden for Oklahoma på et motel, som vi fik 10 dollars ned i pris – vi er efterhånden blevet gode til at få forhandlet en pris. I USA er det ellers kutyme, at man skal aflevere kuponer, for at få værelserne ned i pris. De spøger derfor også altid, om man har en kupon ved check in. Hvis Ja, så får man værelset til den pris der står på ens kupon. Hvis Nej, så må man betale den dyre pris. Kuponhæfterne er gratis, så man skal bare huske at samle dem ind på tankstationer, ved store butikker og turistcentre. Men det er alligevel er mærkeligt system, at man skal samle disse kuponer ind, i stedet for at motellet bare har en fast pris. (Kuponhæfterne gælder også til mange attraktioner). Vi har dog efterhånden opdaget, at selv om vi ikke har en kupon, kan vi som regel godt presse dem lidt i pris, ved simpelthen bare at sige at vi ikke er interesserede i den dyre pris, og så gøre mine til at ville gå. For så er de som regel alligevel forhandlingsvillige. Men derudover kommer der også Tax oven i prisen (ca. 13%). Sådan er det også når vi spiser ude, og når man handler i butikkerne. Der står én pris på alle varerne i butikken, og når man så kommer til kassen bliver der lagt tax oven i, hvilket svinger lidt fra stat til stat, men som regel er på 8%. Nå vi spiser ude, skal vi derudover også lægge drikkepenge oven i prisen (da tjenere stort set kun er aflønnede af drikkepenge), hvilket er på 15-20%. Så det er et værre hulumhej med alle de priser og procenter.
I dag kørte vi så fra Oklahoma igennem Texas, hvor vi fik kørt lidt på den legendariske Route 66. Vi gjorde også holdt på Cadillac Ranch, som er 10 Cadillacs, der er sat på højkant ned i jorden. Ellers fik vi nydt landskabet, som nu er blevet meget goldt, og fyldt med køer, ranches og gammeldags oliepumper. Det er faktisk utroligt, hvor meget landskabet har ændret sig siden vi startede i Florida hvor det vrimlede med palmer, til de mere dansklignende egne med nåletræer i Mississippi, og så til bjergene ved Hot Springs, og nu det golde landskab.    
Vi fortsatte så videre til New Mexico, hvor vi krydsede endnu en tidszone, så der er nu 8 timers forskel til Danmark. I morgen tager vi så til byen Roswell, der er kendt for at have haft besøg af aliens. Jeg har altid godt kunne tænke mig at se Roswell (sikkert fordi jeg synes, at serien af samme navn var så god), og jeg har derfor overtalt Anders til denne lille sviptur, som jo kun er en omvej på en små 2 dages tid... Nu håber jeg så, at Roswell kan leve op til mine forventninger.

Skrevet af Ea, Clovis i New Mexico, kl. 21:30

1 kommentar:

  1. Inge Lise og Peter10. december 2009 kl. 22.39

    Kære Ea og Anders.

    Så har I jo cirka samme vejr og temperatur som her. Vi kunne godt ønske jer det bedre. Det lød rigtig dejligt med de varme kilder.

    Kærlig hilsen
    Inge Lise og Peter

    SvarSlet