lørdag den 28. november 2009

Everglades, Disney World og Georgia

Tak for alle jeres kommentarer og mails! Vi hygger os meget med at læse dem om aftenen, så bliv endelig ved :-)
Nu er der gået nogle dage, hvor vi både har været i Everglades City og Orlando og er kørt over grænsen til byen Valdosta i staten Georgia.

Vi startede i tirsdags med en air boat tur rundt i sumpene i Everglades. Der er tonsvis af udbydere af ture, men vi endte med Captain Dougs airboats på grund af beliggenheden. Men Captain Dougs slogan gør det selvfølgelig heller ikke værre: Captain Dougs - Home of the original jet airboats - Don't be fooled by imitators!
Turen startede perfekt med 2 kæmpe pelikaner der landede på vores båd, så de rigtig var i foto skudlinjen. Derefter fræsede vi ud i sumpene med sindsyg høj fart og u-vendinger i sidste sekund - hvilket var utroligt sjovt men samtidig kunne vi nu ikke helt slippe tanken om, hvad følgerne ville blive, hvis båden ramte en gren i vandet. Men det gjorde den heldigvis ikke. Vi fik set alligatorer helt tæt på og fik lært, at de af en eller anden årsag godt kan lide marsmellows, som vores bådfører lystigt kastede i vandet til dem. Undervejs så vi også spor af væltede gangbroer og både, som blev ødelagt under orkanen Wilma i 2005 - lidt uhyggeligt hvor voldsomme ødelæggelser orkanerne kan lave.

Derefter satte vi bilen mod Orlando. Vores plan var at køre langs vestkysten op til Orlando, men det var ikke muligt, eftersom der ligger masser af luksus lejlighedskomplekser hele vejen, som spærrer for udsigten. Vi prøvede dog lidt afbrudt af en pause i Fort Meyers beach, inden vi overgav os til de hurtige highways. Vel ankommet til Kissimmee, som er udkanten af Orlando, fandt vi et billigt motel, som oven i købet reklamerede med morgenmad og shuttlebus til Disney World. Vi fik fremvist værelset (som altid) inden vi sagde god for det, men da vi bagefter indtog det igen, lagde vi mærke til hvor beskidt værelset var, at safetyboksen var i stykker, at sikkerhedslåsen sad lidt løst, at swimmingpoolen var fyldt med havemøbler kastet ned i vandet og at der kun var 2 andre biler på parkeringspladsen foran os, som begge var lidt ramponerede. Da et pizzabud lige efter skubbede en pizzabrochure igennem vores dør i nærheden af låsen, var vi klar til at flytte til et andet motel, på trods af at vi havde betalt for 3 nætter. Vi slog dog koldt vand i blodet efter at have læst anmeldelser af motellet på nettet, hvor alle anmeldere var utilfredse, men dog i live (og barrikede vores dør med det tunge bord - just in case). Næste morgen viste det sig heldigvis, at parkeringspladsen var fyldt med biler, og at de andre beboere var japanske turister samt amerikanske børnefamilier. Så vi endte med at blive alle 3 nætter. Og den inkluderede morgenmad, ja det var kaffe, juice og minidonuts og intet andet. Så den sørgligste morgenmad indtil videre.
Vores shuttlebus afgik 7:45, så at vi kunne være i Disney World før åbningen kl 8:45. Bussen gik retur igen kl 22, så det blev en rigtig lang dag, men også en utrolig super dag, på trods af øs regn hele dagen! Vi havde som sædvanlig kort sommertøj på, men lige den dag vi havde bestemt os for at tage i Disney World, begyndte det dårlige vejr selvfølgelig. Så vi måtte investere i engangsregnfrakker ligesom resten af alle turisterne i parken. Men selv regn kan ikke ødelægge oplevelsen af Disney World. Alle ansatte er vildt glade, og ønsker en "Have a magically day" hver gang man møder dem, uden at det virker corny. Derudover er der de vildeste optog igennem parken med dansere, disneyfigurer og pyntede vogne, ligesom hele parken er super godt lavet, og der er masser af gode familievenlige forlystelser. Så det er virkelig ens barnedrøm, som der er gået i opfyldelse! Vi fik også personligt mødt Fedtmule, Pluto og Joakim Von And - så det er jo helt vildt. Vi har også taget tonsvis af billeder fra parken, som I nok skal få at se på et tidspunkt. Faktisk er Disney World så fantastisk, at vi overvejer også at besøge Disneyland, når vi når til Californien :-)
Næste dag blev det så Universal Studios tur, igen med afgang kl 7:45. Det var ikke længere regnvejr men dog gråvejr, og trætte efter den lange dag dagen inden, kunne Universal Studio altså ikke leve op til Disney. Vi fik dog set en masse 3D og 4D film, blev angrebet af en haj i Jaws (Dødens Gab), fået den vildeste simulations rutsjetur i Simpson universet, mødt Svampe Bob Firkant, Scooby doo, Pingvinerne fra Madagaskar, Blues Brothers og Homer Simpson i egen høje person!  Vi fik også lært, at Amerikanere godt kan lide at stå i kø, - der var stort set 40-60 minutters ventetid til de fleste forlystelser. Det har jeg nu læst, at der også skulle være i Disney, men vi kom til stort set med det samme i Disney, hvilket formentlig skyldtes regnvejret, da der så ikke var helt så mange gæster i Disney parken, som der plejer.
Efter de 2 lange dage i Disney World og Universal studios, sov vi velfortjent længe i morges, og kørte så til et stort Outlet i Orlando. Vi havde bare ikke lige taget højde for, at det idag er en stor shoppedag for Amerikanerne, da mange har fri idag, da det er dagen efter Thanksgiving. Så vi holdte i kø ud til centeret, og efterfølgende i kø og kaos inden på parkeringspladserne. Men til sidst lykkedes det dog for os at komme ind i det berømte outlet, og at besøge én butik inden Anders følte sig mæt af Outlets for denne gang...
Nu er vi så ankommet her til Georgia. Vi har ingen ide om, hvad der er at se heroppe, men vi syntes bare at vi ville besøge denne stat, når vi nu var så tæt på grænsen. Men vores næste store mål er New Orleans, som er 3 stater væk, så nu må vi se hvor mange dage vi er om at komme dertil, afhængig af hvor spændende de mellemliggende stater er.

Skrevet af Ea, Valdosta kl. 23:00

6 kommentarer:

  1. Marsmellows - hvem kan ikke lide dem! Det er jo sukker, så selvfølgelig kan alligatorer det også. Vi glæder os til at se billederne fra Disney World.

    Knus
    Gry

    SvarSlet
  2. Hej Anders og Ea
    Det lyder rigtigt rart næsten alt sammen,jeg ville nu ikke være bange for hajerne, men mere for hotelværelserne. Vi glæder os til at se billeder når i kommer til Nyråd engang, vi andre har måttet nøjes med store- og lille torv i Malmø.
    God tur videre
    Karen og Bjarne

    SvarSlet
  3. Hej Ea og Anders.
    Disney world er en oplevelse. i Paris har Henrik og jeg stået i kø til Jules Vernes "rejsen til månen" Efter 45 min i køen blev Henrik noget bekrymret for advarelserne. Han påstod, at han skulle tisse, og det ikke kunne vente (han var 11 år). Problemet var bare, at vi var sammen med en anden (Jeg var faktisk på arbejde), så jeg kunne ikke forlade køen. Henrik fandt en nødudgang,og forsvandt ud af den. Hold da op hvor var jeg bekrymret for om han blev væk - Men det bliver han jo aldrig, og han havde klaret hvad han skulle, og stod nu og tog i mod. Selv i dag, er han ikke ærgelig over, at han gik ud af køen og gik glip af flere loop,og kørsel med hovedet nedad.
    Det kan godt være, at Bjarne ikke er bange for hajer - Jeg er da overbevist om, at alle hajer spiser mennesker, om ikke til hovedret, så til dessert.

    Fortsat god tur

    Hilsen
    Karen

    SvarSlet
  4. Inge Lise og Peter29. november 2009 kl. 17.14

    Hej Ea og Anders.

    Det går jo derudaf. Man bliver noget stakåndet af at tænke på, hvor meget I når at opleve inden I igen dukker op her i det grå og kolde nord.

    Vi har idag julepyntet lidt på kontoret og fået tændt de udendørs lyskæder herhjemme. Der er meget travlt i virksomheden - flere forsikringsselskaber har været ude med store præmiestigninger, så det skaber noget turbolens blandt kunderne.

    Kærlig hilsen
    (sviger-)mor og (ditto)far

    SvarSlet
  5. Hej I to!
    Hvor ser og lyder det bare helt fantastisk! Fede billeder, totalt amerikansk juletræ fra Disney world - alt er bare så overdimensioneret i USA...
    Vi følger spændt med fra Danmark, og glæder os til at se endnu flere billeder og høre mere fra jeres tur.
    Louie er lige startet i vuggestue i dag, og det gik fint. Så nu sover han til middag mens moren skriver mails:)

    Håber virkelige i nyder jeres fantastiske roadtrip over USA, kærlige julehilsner fra Nina

    SvarSlet
  6. Glædelig jul, Anders og Ea! Jeg håber, at I begge havde en god juleaften/julemorgen :-)

    Kærlig hilsen Simon

    SvarSlet