fredag den 20. november 2009

Miami og videre til Key West

Så er vi endeligt nået til Key West, det sydligste del af USA og kun 90 miles fra Cuba. Lige nu - 20:00 lokal tid - sidder vi på vores hotelværelse og slapper af efter en længere køretur fra South Beach i Miami.

I Miami fik vi om tirsdagen - efter jeg havde skrevet den forrige blog - gået en lang tur på South Beach. Vi gik straks ud til selve stranden, som vender ud mod Atlanterhavet. Og sikke en strand. Lækkert hvidt sand og azurblåt vand. Ea kunne slet ikke nære sig og skulle straks ned og dyppe tæerne. Bølgerne er dog lidt større end derhjemme, så det resulterede hurtigt i våde bukser til os begge. Det var dog meget rart, for når luften er 28 grader varmt, køler et par våde bukser fortrinligt. Vi gik langs kysten og til min store glæde fandt jeg en forstening i sandet på størrelse med en tennisbold. Jeg var sikker på, at jeg havde fundet årets arkæologiske fund, indtil Ea kiggede ned og straks samlede tre-fire andre forsteninger op... det viste sig at stranden var fuld af dem. Sydligst på South Beach faldt vi over en restaurant der vente ud mod indsejlningen til Miami downtown. Der fik vi indtaget vores første rigtige måltid i USA. Vi bestilte begge et par sandwich med "tender loin" som fyld og pommesfritter. Og det var nok den bedste sandwich man kan forestille sig. Kødet var supermørt og pommesfritterne var lavet af sweet potatoes. Lækkert lækkert. En god start for den amerikanske cuisine. Om aftenen gik vi en tur langs Lincoln Road, som er en slags gågade med masser af butikker og restauranter.

Om onsdagen besluttede vi os for at tage ud på en bådfart, som afgik fra havnen downtown i Miami. Vi besluttede os for at prøve den offentlige transport. Specielt fordi det var billigt - 10 kroner pr. person for en hel linie. Når det så er sagt, forstår man måske godt hvorfor, at amerikanerne foretrækker deres bil. I de offentlige transportmidler, møder man de mere "skæve eksistenser". I vores tilfælde var det en mand, som trods det sindsygt varme vejr sad med en sweater på, som han af uransaglige årsager havde trukket op over hovedet, så han kunne kigge ud af halsåbeningen... vi kom dog godt frem og fik også sejlet en hyggelig tur rundt om alle de rige og kendtes øer. Hvor må det dog være rart, at have betalt 20-30 millioner dollars for et hus med havudsigt, og så hver time blive overbegloet af turister. Senere på dagen tog vi ud og badede. Det var rigtig lækkert, lige indtil "et eller andet" rørte ved Eas ben og vi hurtigt blev enige om at vi skulle op og ligge på stranden.

I dag (torsdag) tjekkede vi ud på hotellet og gik nogle få gadeblokke op til det sted, hvor vores udlejningsbil ville blive udleveret. Hyundai. Og så gider vi ikke snakke mere om det... især fordi ham foran os fik en knaldrød Dodge Charger!
Inden vi kørte fra fastlandet og over de mange broer til Key West, skulle vi shoppe lidt i en Walmart - et kæmpe supermarked, som f.eks. har en hel gang dedikeret til julesokker. Ea var nærmest ved at få tårer i øjnene er ren glæde. Resten af turen over Florida Keys var dejlig afslappende cruising, hvor vi nød den caribiske udsigt og solen der lå lavere og lavere på himlen.

Skrevet af Anders, Key West kl. 20:45

1 kommentar:

  1. Jeg bliver så glad, hver gang I har skrevet i bloggen. I skriver så levende og sjovt.. Er flad af grin hver gang. Lyder som om I allerede har oplevet rigtig rigtig meget.
    Synes dog det er lidt synd for Anders, med hensyn til dén bil I endte med at få udleveret.. :)) Håber at I får taget en masse billeder.. Kan de lægges ud på siden hér?
    Glæder mig allerede til næste gang I har bidraget med et nyt indlæg i bloggen.

    SvarSlet